Veiliger uitgaan

Uitgaan is zowat de meest populaire vrijetijdsbesteding voor zowel jongeren als volwassenen. Het spreekt mensen aan om een leuk feestje te bouwen, alcohol of andere drugs te consumeren, gezellig samen te zijn, of urenlang te dansen op je favoriete muziek.

Maar uitgaan heeft hierbij ook zijn risico's:

  1. Alcohol- en drugsgebruik kan in het slechtste geval ernstige of fatale gevolgen met zich meedragen. Onder de rubriek vitalfacts vind je per soort risicobeperkende tips terug wanneer men alcohol of andere drugs consumeert. De beste risicobeperkende tip blijft nog steeds het niet-consumeren van deze middelen.
  2. Seks onder invloed van alcohol of andere drugs kan als heel leuk en lekker worden ervaren, maar houdt ook risico's in. Onder de rubriek seks onder invloed vind je hierover meer informatie terug.
  3. Tijdens het uitgaan wordt men letterlijk om de oren geslagen met hoge decibels. Luide muziek kan ons in hogere sferen brengen en is bevorderlijk om te dansen, maar houdt ook het risico voor gehoorschade in. Onder de rubriek gehoorschade vind je terug meer informatie hierover.
  4. De uitgaansgelegenheden zijn vaak niet op wandelafstand te bereiken en openbaar vervoer ligt 's nachts meestal helemaal stil, of toch zo goed als. De auto is daarom hét ideale vervoersmiddel om op je feestbestemming en terug thuis te geraken. Hier zijn echter risico's aan verbonden, waar meer info over staat onder de rubriek in het verkeer.